Hopp til innholdet

Idrett og funksjonsheminger

Eneste hindring skal være å velge

Om du er døv eller blind, eller har andre funksjonsheminger så skal du ha muligheten til å drive med idrett. Den eneste hindringen du skal, er å ikke vite hvilken idrett du skal velge. Det er de lokale idrettslagene som har ansvar for paraidrett så sjekk først med lokallaget ditt. Har de det ikke der eller det ikke fungerer optimalt, så sjekk de andre nærklubbene der du bor. Eller kanskje kan du være med på å starte noe selv? Alt er mulig så ikke gi opp med en gang.

Idrett er for alle og det er viktig at alle får muligheten til å drive med trim. Det hjelper mot alt og holder deg frisk og glad.

Funksjonsheminger

Funksjonsheminger er ingen hindring

Om du ikke vil drive med paraidrett er noe annet, men mulighetene skal være der for deg. Alle har begynt med noen engang så fokuser på å ha det artig først.

Om du bruker mye tid på en idrett, vil du få bedre ferdigheter og bli mer utholdende etter en stund. Ikke tenk på at du skal bli best, men være sammen med andre og ha det fint. Det andre kommer etterhvert, hvis det er det du vil.

Trenger ikke bli verdensmester

For noen er det veldig viktig å bli veldig god i idretten sin. Slik er det også for folk med funksjonsheminger. Bestem selv hvor mye du skal satse og hvor god du vil bli. Selv om du ikke vlir verdensmester, så er idrett verdifullt uansett.

Olympiske leker viser sport i alle formater. Mange har startet en idrett etter å ha blitt inspirert, av andre eller av å ha sett det på tv. Du kan gjerne drive med flere samtidig også. Mulighetene er utallige så pass på at du får prøvd litt av hvert.

Funksjonsheminger
Funksjonsheminger
Funksjonsheminger
Funksjonsheminger

Vær tålmodig og ikke gi opp

Å bli kjempegod i en idrett sier forskningen at vil ta minst ti tusen treningstimer. Det er lenge. Og mye. Husk å være tålmodig og vit at noen av de flinkeste også er noen av de som trener mest. Nesten alle har til felles at de ville gi opp. Blir du lei ta heller en pause enn å holde på for lenge.

Idrett og funksjonheminger er to ting som hører sammen. Vi har glede av bevegelse og det sosiale og det å mestre ting. Ikke la være å drive med idrett fordi du tror eller vet at du ikke blir god. Idrett er en flott ting å holde på med, uavhengig av ferdighetsgrad og medaljer og annet.