Rullestolridderen

rullestol

Rullestoltennis er en av handicap-idrettene som ligger nærmest opptil originalsporten. Noe av det unike med rullestoltennis er at den er inkludert som en naturlig del på de store internasjonale tennisturneringene. Samtidig som Roger Federer kjemper om tittelen i den åpne klassen, forsøker Dylan Alcott OAM å gjøre det samme i rullestolklassen. Dette er med på å gi rullestoltennisen relevans og legitimitet. 

Mester i basketball og tennis

Dylan Alcott er en av de største profilene innen rullestoltennis, for ikke å si handicapidrett generelt. I tillegg til å ha vunnet Australian Open de tre siste årene, vant han også US Open i 2015. Han vant også gull i både double og single under fjorårets Paralympics i Rio de Janeiro. På toppen av dette har han faktisk også gull og sølv i rullestolbasket fra Beijing og London, i tillegg til VM-gull fra Birmingham i 2010. Alcott har høstet anerkjennelse for sin allsidighet og pågangsmot, han er vel så kjent for sin positive påvirkningskraft og evne til å motivere andre. Under foredragene han holder sier han at: “Det viktigste er at for hver ting du ikke kan gjøre, finnes det 10 000 ting du kan gjøre og for hver idiot du møter, finnes det 10 000 som gir deg glede.”

For sin innsats på idrettsbanen og som motivator har han blitt slått til ridder av Dronning Elisabeth. Han mottok Order of Australia og kan dermed sette OAM bak navnet sitt. Han ble født i 1990 med en svulst rundt ryggraden, svulsten ble fjernet, men operasjonen gjorde Alcott lam fra livet og ned. Noe som gjorde han avhengig av rullestol for resten av livet. Han er veldig musikkinteressert og som rullestolbruker kan det være en utfordring å overvære konserter, men som ved det meste annet i livet, snur han også dette til noe positivt da han har blitt kjent for sin “rullestol-crowdsurfing”.