Når en dør lukkes, åpnes en annen

rung

Sarah Louise Rung var en aktiv og lovende svømmer på 19 år da hun skulle ta en rutineoperasjon på Haukeland Sykehus. Hun hadde en liten skjevhet i ryggen, noe kunne føre til ryggplager senere i livet. Det endte i stedet med avrevne nervetråder og Sarah våknet opp til beskjeden om at hun må tilbringe resten av livet i rullestol.

Mareritt og drømmer

– Jeg trodde ikke det var sant. Jeg trodde det var et mareritt, som jeg snart ville våkne opp fra. Men det var det jo ikke, sa hun til VG .

Stavanger-jenta var en del av det blomstrende svømmemiljøet i Stavanger, det har ikke endret seg etter den ulykksalige operasjonen. I vannet er det ingen som kan se av hun har bruk for rullestol,
i vannet er hun i sitt rette element.

Hun begynte å tenke over hva hun forsatt kunne, og hva hun hadde lyst til. Der noen dører lukker seg, er det andre som åpnes. Derfor tok hun de mulighetene som bød seg, og en av dem var å komme tilbake til det samme svømmemiljøet som hun hadde vært i før.

saraun

Åtte OL-gull

Etter operasjonen ble hun sittende å se på Paralympics fra Beijing i 2008.

-Det skal jeg være med på, sa hun da til seg selv.

Åtte år og fire OL-gull senere sto hun på scenen under Idrettsgallaen på Hamar og mottok sin fjerde «Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver»-pris. Året før vant hun prisen for årets forbilde. Hun er som mange andre et bevis på at slike skader ikke trenger å bety slutten på et aktivt liv, men kanskje begynnelsen på et nytt kapittel i livet.

– Å gå foran som et godt eksempel betyr veldig mye, at folk kan se på meg som et forbilde, ja det setter jeg veldig stor pris på, sa hun i takketalen på Idrettsgalaen.