Historien bak

Vi har fått mange hendvendelser om hva historikken bak dette forbundet egentlig er og derfor tenkte vi at det kan være interessant for mange å legge det ut her. Forbundet ble utviklet i en periode på mange år men det hele startet med Døves Skiklubb i Oslo allerede i 1892, det hadde nemlig allerede vært lang tradisjon med idrett for hørselshemmede. Det skulle derimot ta noen flere år før Norges Døve Idrettsforbund ble stiftet, dette kom ikke før i 1925.

handikap sport norge

Videre begynte det å dukke opp arrangement også for blinde hvor et svømmestevene, det første i Norge, ble arrangert i 1933 i hovedstaden. Kort tid etter følgte det flere idrettsklubber som ble stiftet i 1940-årene, disse var for synshemmede.

handikap idrett norge

På 50-tallet begynte arbeidet for å støtte bevegelseshemmede innen idrett å spre seg, noe som blant annet resulterte i svømmetrening for mennesker rammet av polio. På slutten av 50-tallet var det derfor klart for at Norges Bedriftsidrettsforbund opprettet et utvalgt for helsesport. Oslo Helsesportlag ble dermed stiftet i 1960, bare to år etter initiativet startet og det første helsesportlaget i landet ble dermed skapt.

10 år senere, altså i 1970 skjedde det en stor utvikling, da åpnet Beitostølen Helsesportsenter opp, et senter som har hatt utrolig stor betydning og påvirkning for handikap-idrett her i Norge.