Handikapp-idrettens egne kjendiser

paralympiske leker norsk idrettsutøver

Dessverre er det sånn at sport for funksjonshemmede ikke får like oppmerksomhet i nyheter og i sportens verden, noe vi selvsagt jobber med å endre. Ikke bare er det viktig for alle de små klubbene rundt i landet og alle deltagere som har et håp om å kunne jobbe seg oppover, men også viktig å fremheve de som allerede har klart å imponere. Målet er at dette skal bli akkurat samme som med all annen sportslig aktivitet, vinnere skal heies på og settes frem i lyset, enten det er unge deltagere eller eldre deltagere og uansett om de har vært med lenge eller er nybegynnere.

Noe av det som kanskje er grunnen til dette her i Norge er det at færre norske utøvere er med i konkurranser som er internasjonale enn hva det har vært tidligere. Likevel klarer disse utøverne å virkelig imponere her i Norge, noe som fortsatt bør settes frem i lyset. Derfor har vi lyst til å i fremtiden sette fokus på en rekke ulike idrettsutøvere som konkurrerer i idrett for funksjonshemmede.

Disable Handicap Sport Paralympic Games

Idag skal vi bare nevne noen av dem men vil i fremtiden gå nærmere inn på hver enkel utøver. En av de aller beste er en dame ved navn Sarah Louise Rung og hun deltar i svømming hvor hun har kapret to gullmedaljer samt to sølvmedaljer i London i 2012. Hun har selskap av en annen svømmer som også virkelig imponerer, denne gangen en mann ved navn Andreas Bjørnestad. Denne mannen vant VM sølv i 2015 og har også motatt NM gull tidligere. I tillegg til dette har han også satt fire norske rekorder.

Går vi over på vinteridretten er det Nils-Erik Ulset som må nevnes da han virkelig har gjort det stort. Ulset konkurrerer nemlig både i langrenn og i skiskyting og har stukket av med medaljer i paralympiske vinterleker samt i VM. Listen er lang med fantastiske idrettsutøvere her i landet og vi gleder oss til å skrive mer om hver og en av dem.